Red Collar in Cox's Bazar: de verhalen - related articles

1.1 miljoen handtekeningen voor beter transport dieren

Donderdag 7 juni zijn in Brussel meer dan een miljoen handtekeningen overhandigd aan Eurocommissaris John Dalli, verantwoordelijk voor dierenwelzijn. Europese burgers hebben massaal hun stem laten horen voor een beter transport van slachtdieren binnen Europa.

Al meer dan 30.000 vaccinaties in Bangladesh

Het Red Collar programma van WSPA wordt voortgezet en uitgebreid. Na eerdere successen op het eiland Bali en in het Bengaalse Cox’ Bazar, worden momenteel in heel Bangladesh honden gevaccineerd tegen hondsdolheid.

Aspirant-Kamerleden tonen diervriendelijk gezicht tijdens Dierenverkiezingsdebat

Het Dierenverkiezingsdebat, georganiseerd door de Dierencoalitie waar WSPA onderdeel van vormt, was een succes: zo maakten SP en ChristenUnie bekend een einde te willen maken aan het gebruik van wilde dieren in circussen.

Bali: minder slachtoffers hondsdolheid

Bali: minder slachtoffers hondsdolheid

Beer Pari overleden na slangenbeet

Er heeft ons vreselijk nieuws uit Pakistan bereikt: Pari, een van de kleinere beren in het reservaat is in de nacht van 29 juli overleden door, naar we denken, een fatale slangenbeet.

Beren Milla Shama en Lala bevrijd

Goed nieuws uit Pakistan. Drie beren die in oktober werden gered van hun kwelgeesten, zijn allemaal goed aan het genezen van hun verwondingen.

Berenverhalen uit Roemenie

WSPA medewerkers Sarah en Joyce bezochten het door WSPA gesteunde berenreservaat in Zarnesti, Roemenië. Daar stelden zij vragen van donateurs aan WSPA berenexpert Victor Watkins. Lees meer over de beren en hoe ze leven in het reservaat.

Berenverhalen uit Roemenie deel 2

Alles wat je altijd al wilde weten over beren en het WSPA berenreservaat in Roemenië. WSPA medewerkers Sarah en Joyce bezochten het reservaat en stelden jouw vragen aan WSPA berenexpert Victor Watkins.

Binnenmelk:de start van een campagne

Misschien heb je de afgelopen dagen iets over Binnenmelk gehoord. “Melk van koeien die altijd binnen staan!” was de reclameleus. Via social media en e-mail werd heftig gereageerd op dit nieuwe melkproduct, mensen spraken er schande van. En dat is precies wat we wilden bereiken!

Binnenmelkvrij ook via Superwijzer

Binnenmelk, melk van koeien die nooit de stal uit mogen, wordt veelal gebruikt om kaas van te maken.

Burgemeester van Bogota tegen stierenvechten

De burgemeester van Bogota heeft publiekelijk verklaard tegen de wrede stierengevechten te zijn en noemde deze ‘shows voor de dood’.

Campagne 'Binnenmelkvrij' slaat aan!

‘Binnenmelk’ is door WSPA bedacht om aandacht te vestigen op het feit dat inmiddels al bijna 400.000 melkkoeien nooit de stal uit mogen. Dat is ruim een kwart van het totaal, en dat aandeel groeit in hoog tempo.

Charity Dinner 2013

Op 14 maart 2013 organiseert WSPA, in samenwerking met het Carlton Ambassador Hotel in Den Haag, een Charity Dinner.

Convenant Weidegang gemiste kans

Niet alleen, maar mede dankzij de campagne van WSPA “Binnenmelk vrij! Alle koeien in de wei” begint er een en ander te bewegen op het terrein van de weidegang voor koeien.

Dieren en Rio+20

Op 20 t/m 23 juni praten meer dan 120 regeringsleiders in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro over een duurzame toekomst voor de aarde. Dat is twintig jaar na de eerste grote top over duurzame ontwikkeling, vandaar de naam Rio+20. WSPA zet zich in het kader hiervan in om in het slotdocument aandacht te krijgen voor duurzame, diervriendelijke landbouw.

Dierenkampioenen werken zich in het zweet

In deze herfstige omstandigheden is het nog hartverwarmender dat er veel Dierenkampioenen zijn die zich inzetten voor WSPA. Of je nu ansichtkaarten verkoopt of een hele marathon loopt; de dieren zijn dankbaar en wij ook!

Dierenkieswijzer geeft dieren een stem

Hoe diervriendelijk stemt u op 12 september? Met de landelijke verkiezingen voor de deur heeft de Dierencoalitie, waar WSPA lid van is, een Dierenkieswijzer gelanceerd om kiezers te helpen een diervriendelijke stem uit te brengen.

Diervriendelijke landbouw maakt indruk op Rio+20New Page

Het is twee maanden geleden dat in Rio de Janeiro de grote duurzaamheidconferentie Rio+20 heeft plaatsgevonden, en de resultaten van dit belangrijke overleg worden langzaam duidelijk.

Dora en Shaad bevrijd

In Pakistan hebben we twee Aziatische zwarte beren kunnen redden van beer-hondengevechten, Dora en Shaad. Ze kunnen nu van een nieuw leven gaan genieten in het Balkasar berenreservaat.

Drie berinnen gered

In juni heeft onze partnerorganisatie BRC weer drie beren gered van beer-hondengevechten.

Een betere toekomst voor stieren

Gedurende de afgelopen weken heeft WSPA twee acties geleid tegen stierenvechten in Mexico en in Costa Rica.

Europees Burgerinitiatief voor welzijnswetgeving koeien van de baan

De groep ‘Supporting Better Dairy’ heeft noodgedwongen de stekker moeten trekken uit het Europees Burgerinitiatief (EBI) voor welzijnswetgeving voor melkkoeien.

Europees legbatterijenverbod van kracht– eet geen illegale eieren!

Op 1 januari is in de Europese Unie het verbod op traditionele legbatterijen ingegaan.

Europees Parlement vóór 8-uurslimiet veetransporten

Een meerderheid van het Europees Parlement is vóór een 8-uurslimiet voor het transport van slachtvee in de EU. Goed nieuws voor de miljoenen dieren die in erbarmelijke omstandigheden over onze snelwegen worden vervoerd.

Europese campagne voor koeienwelzijn

In Brussel is vandaag, donderdag 21 juni, de campagne 'Supporting Better Dairy' van start gegaan. Deze campagne is een unieke samenwerking tussen WSPA, collega dierenwelzijnsorganisatie CIWF en ijsmerk Ben & Jerry’s.

Geen tijd te verliezen bij redden honden

Op Wereld Rabiës Dag, 28 september, moet de schijnwerper op deze dodelijke ziekte die toch goed te voorkomen is.

Groene organisaties lanceren tienpuntenplan voor nieuw natuurbeleidNew Page

Nederlandse natuur-, landschaps- en dierenwelzijnsorganisaties –waaronder WSPA- lanceren maandag een tienpuntenplan als basis voor nieuw natuurbeleid.

Hard optreden tegen illegaal berengal toerisme in Vietnam

Onze partner Education for Nature Vietnam (ENV) heeft met hulp van WSPA actie ondernomen tegen berengalhouderijen in Vietnam.

Het einde van de berengal industrie lijkt in zicht

Goed nieuws! Afgelopen vrijdag heeft de Internationale Unie voor Natuurbescherming gestemd voor een motie om de berengalindustrie te beëindigen.

In memoriam John A. Hoyt

Heel verdrietig hebben wij afscheid moeten nemen van John A. Hoyt, een van de stichters van WSPA. Hij is op maandag 16 april in zijn huis in Virginia (VS) overleden in de leeftijd van 80 jaar.

Intensieve landbouw bedreigt voedselzekerheid

Uit onderzoek in opdracht van WSPA blijkt dat het voeren van vee met granen, en ander voedsel dat rijk is aan gewassen, waarschijnlijk wereldwijd negatieve gevolgen heeft voor de voedselvoorziening van mensen.

Jennifer bezoekt Red Collar Bangladesh

WSPA-ambassadeur Jennifer Ewbank bezoekt momenteel ons Red Collar project in Bangladesh. Ze deelt haar eerste indrukken met ons.

Jennifer Ewbank nieuwe ambassadeur WSPA Nederland

WSPA Nederland heeft een nieuwe ambassadeur: Jennifer Ewbank. De singer-songwriter, bekend van TVOH en Fort Boyard, zet zich al haar hele leven in voor de dieren.

Jennifer in Bangladesh - deel 3

“Tijdens ons bezoek aan het Red Collar project raakte ik in gesprek met de professor die het vaccinatieprogramma leidt. Hij is hoogleraar ‘neglected diseases’ waarbij hondsdolheid op één staat omdat het zoveel slachtoffers maakt."

Jonge dierenliefhebbers nemen initiatief

Onlangs kregen we twee hele leuke berichten binnen van donateurs. Sanne van 15 en Larissa van 9 hebben een groot dierenhart en besloten in actie te komen voor WSPA. En hoe!

Kies nu voor de natuur!

De groene organisaties van Nederland presenteren voor de verkiezingen van 12 september 2012 dit 10 puntenplan om de dreigende crisis in de Nederlandse natuur te keren.

Koeien horen in de wei!

Wie door het Nederlandse boerenland wandelt of rijdt, ziet schapen en koeien in de wei. Een deel van het jaar in ieder geval. Die schapen zullen wel blijven, maar voor koeien is dat niet zo zeker. Want steeds meer melkkoeien – nu al meer dan een kwart van het totaal - staan het hele jaar op stal!

Koeien op stal, geen toeval

voor steeds meer melkkoeien dreigt dat ze altijd in de stal moeten blijven, hun leven achter een betonnen gevel. Dat is helaas geen toeval of uitzondering op de regel. De geschiedenis van de Nederlandse veeteelt kan immers in een paar trefwoorden worden samengevat: minder natuur, meer beton.

Koeiendans mateloos populair

De Koeiendans is mateloos populair. Het moment dat de koeien hun stal mogen verlaten na een lange winter levert vrolijke taferelen op.

Kom naar de koeienuitzwaaidag

Kom zaterdag 13 oktober samen met WSPA de Beemster koeien uitzwaaien.

Koninginnedag-actie

Koninginnedag is een mooie gelegenheid om in actie te komen voor dieren en te laten zien dat je WSPA een warm hart toedraagt.

Maak een eind aan de teelt van zeeschildpadden

WSPA lanceert een dringende campagne om een eind te maken aan de fokkerij van de bedreigde zeeschildpadden op de Kaaimaneilanden voor consumptie.

Meer dan 100.000 mensen vragen VN diervriendelijke toekomst landbouwdieren

In het hoofdkwartier van de VN in New York heeft WSPA op 25 april bijna 110.000 handtekeningen overhandigd aan de uitvoerende coördinatoren van de VN-conferentie over Duurzame Ontwikkeling (Rio+20).

Meer dan 100.000 stemmen: redt Chileense zeeleeuwen, doodt ze niet!

Meer dan 100.000 mensen wereldwijd hebben SOS Zeeleeuwen Chili gesteund, een actie van WSPA en haar lokale partner Ecoceanos om duizenden Chileense zeeleeuwen te redden.

MEGA zat op de Dam

Op zaterdag 17 maart a.s. wordt vanaf 12.00 uur op de Dam in Amsterdam een manifestatie gehouden tegen onder meer de bouw van megastallen in Nederland, onder het motto “We zijn het MEGA zat”.

Miljoen handtekeningen voor 8hours-campagne tegen veetransporten over lange afstand

Op 2 januari 2012 is de miljoenste handtekening opgehaald voor de 8hours-petitietegen veetransporten over lange afstanden op Europese snelwegen.

Mooie opbrengst voor WSPA

In de maanden juni en juli heeft het Carlton Ambassador Hotel (Den Haag) een speciaal Menu Puur! op haar kaart gezet, waarvan per menu € 4,50 aan WSPA gedoneerd werd.

Nertsenfokverbod

Vandaag stemde de Eerste Kamer voor een verbod op het fokken van nertsen voor bont. Dit betekent een historisch moment in de geschiedenis van de bescherming van dieren in Nederland waar we heel erg blij mee zijn!

Nurul werd ooit gedwongen te doden - nu redt hij levens

Nurul kreeg de taak om honden te lokken en vergiftigen. Gelukkig werkt hij nu als een Animal Control Official.

Overstelp Rutte met Valentijn!

Op 14 februari is het Valentijnsdag. Wij grijpen deze mooie dag aan om Mark Rutte te verrassen met heel veel valentijnskaarten. Doe ook mee!

Pinko en haar puppies zijn nu veilig

Vorig jaar was een gevaarlijk jaar voor Pinko. Gelukkig zijn zij en haar puppies nu ingeënt en lopen zij geen gevaar meer.

Plan Bleker megastallen

De voorstellen van demissionair staatssecretaris Bleker (CDA) om veeteeltbedrijven toe te staan 2000 zeugen, 10.000 vleesvarkens, 500 melkkoeien en bijna een kwart miljoen (240.000) vleeskuikens (plofkippen) te houden, vindt WSPA onbegrijpelijk en onwenselijk.

Red Collar succes: Dhaka verbiedt doden van honden

WSPA is blij met het besluit van het gemeentebestuur van Dhaka (Bangladesh) om per direct het doden van honden als reactie op de dreiging van hondsdolheid te verbieden.

Reech en Shabnam proeven de vrijheid

Begin januari wist WSPA’s partnerorganisatie BRC drie beren in Pakistan te redden van gruwelijk beer-hondengevechten.

Regeerakkoord wilde dieren de tent uit

Het regeerakkoord dat VVD en PvdA maandagmiddag (29-10-2012) presenteerden, bevat geweldig nieuws voor wilde dieren die in circussen gevangen zitten

Reisbureaus verdienen over rug van olifant

Nederlanders gaan graag en veel op vakantie. Reisorganisaties spelen hier op in door verzorgde reizen met alles erop en eraan te bieden. Reizen naar Thailand bijvoorbeeld inclusief een ritje op de rug van een olifant.

Rio+20: uitkomst beneden peil, maar dieren op agenda

Momenteel vindt in Rio de Janeiro de topconferentie van de Verenigde Naties plaats over duurzame ontwikkeling.

Rio20: praat wereldtop ook over dierenwelzijn

Op 21t/m 23 juni praten meer dan 120 regeringsleiders in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro over een duurzame toekomst voor de aarde en, als het aan WSPA ligt, over dierenwelzijn.

Ritje op olifant geen onschuldig vermaak

Veel toeristen die landen als Sri Lanka en Thailand bezoeken, vinden een ritje op de rug van een olifant een van de hoogtepunten van hun reis.

Rocky en Delwar

Kleine Rocky werd helemaal alleen gevonden, maar werd gelukkig geadopteerd door Delwar.

Ruim 20.000 kaarten voor Alle koeien in de wei

Ruim 20.000 mensen hebben gehoor gegeven aan de oproep van WSPA om een kaart te sturen aan Nederlandse kaasbedrijven

Ruud Tombrock directeur WSPA Europa

Directeur Ruud Tombrock van WSPA Benelux is onlangs ook benoemd tot waarnemend directeur WSPA Europa.

Sportieve dierenkampioenen aan zet

Een betere wereld begint bij jezelf. En dat geldt ook voor het verbeteren van dierenlevens!

Steeds meer koeien blijven op stal

Steeds meer Nederlandse melkkoeien staan het hele jaar op stal. Uit cijfers die het CBS op 25 september bekend maakte, blijkt dat in 2011 bijna dertig procent van de melkkoeien nooit buiten kwam.

Stierenvechten blijft in Mexico Stad

Zeer recent heeft WSPA vernomen dat het voor de voorzitter van de regionale regering, Alejandra Barrales, geen prioriteit heeft om een stemming over het verbieden van stierenvechten in Mexico Stad te organiseren.

Stierenvechten goed nieuws uit Colombia

De burgemeester van de Colombiaanse hoofdstad Bogotá, Gustavo Petro, heeft laten zien dat hij een tegenstander is van stierenvechten: hij wil de plaatselijke arena sluiten.

Succes in Chili: WSPA supporters redden driehonderd zeeleeuwen

WSPA viert, samen met partnerorganisatie Ecoceanos, een succesvol resultaat van de SOS Zeeleeuwen Chili campagne. Driehonderd zeeleeuwen zijn behoed voor zinloze slachting!

Supermarkten over op kaas van weidemelk

Supermarktketens C 1000 en Plus schakelen voor hun huismerken zo veel mogelijk over op verkoop van kaas die gegarandeerd is gemaakt van weidemelk. WSPA juicht deze besluiten toe en ervaart ze als steun in de rug voor haar campagne “Binnenmelkvrij, alle koeien in de wei”.

testpage

In Brussel is vandaag, donderdag 21 juni, de campagne 'Supporting Better Dairy' van start gegaan. Deze campagne is een unieke samenwerking tussen WSPA, collega dierenwelzijnsorganisatie CIWF en ijsmerk Ben & Jerry’s.

Uitbreiding Zarnesti Reservaat geopend

Twintig jaar nadat WSPA 's werelds eerste berenreservaat bouwde, hebben we onlangs de laatste uitbreiding van het Zarnesti berenreservaat in Roemenië geopend. Een nieuw hoogtepunt.

Veel belangstelling voor Koeienuitzwaaidag

Veel belangstelling voor Koeienuitzwaaidag. Terwijl de regen met bakken uit de hemel viel, heeft WSPA blije boer Harry Heeman uit Middenbeemster zaterdag 13 oktober geholpen bij het binnen halen van zijn koeien.

VN-top Rio+20: ook dierenwelzijn telt

Nieuw onderzoek in opdracht van WSPA ter voorbereiding van de duurzaamheidstop van de VN Rio+20 laat de verkeerde gevolgen zien

Voorbereiding op uitbarsting vulkaan in Mexico

Terwijl ons werk doorgaat om boeren en hun vee in Noord-Mexico te ondersteunen, hebben we ook een ander gebied in dat land verkend omdat dit mogelijk bedreigd wordt door een vulkaanuitbarsting.

Vrijheid twee zwarte beren

Het WSPA en haar lokale partner het Bioresource Research Centre (BRC) geven beereigenaren een nieuwe, duurzame bron van inkomsten in ruil voor de invrijheidsstelling van hun beer.

Waar komt mijn kaas vandaan?

Makkelijk toch? Kaas komt van melk, melk van koeien die in de wei leven en lekker kunnen grazen. Niet dus.

Walvisclub: mee- en tegenvallers

Na een week van debat is de 64e jaarlijkse bijeenkomst van de Internationale Walviscommissie (IWC) afgesloten met zowel successen als teleurstellingen voor degenen die zich inzetten voor de lot van walvissen.

We stellen je het WSPA kattenelftal graag voor!

Op de eerste dag van het EK lanceerde WSPA het EK Kattenelftal.

Werk voor Nederland op komende VN-top

WSPA Nederland heeft een petitie gelanceerd om bewindsman Knapen te bewegen dieren een toekomst te geven.

Wetenschap over relatie mens en dier

Honderden workshops en presentaties, posters en filmvoorstellingen, Nobelprijswinnaar en gevierd auteur John Coetzee, tal van wetenschappers uit Oostenrijk, Nederland, de VS, Groot-Brittannië, Australië, Egypte en nog een tiental landen.

Winnaars kleurwedstrijd

In ons laatste WSPA Magazine riepen we onze jongste fans op om mee te doen aan onze kleurplatenwedstrijd. En dat hebben ze gedaan! Er zijn heel veel prachtige kleurplaten opgestuurd die ons kantoor een heel stuk fleuriger maken. En de winnaars zijn...

Woefstok winnaars

Zaterdag 22 september waren we aanwezig op Woefstok festival, het eerste Nederlandse festival speciaal voor honden. Bij de WSPA kraam gaven we informatie over onze projecten voor honden en kon men meedoen met een leuke prijsvraag. En de winnaars zijn...

WSPA feliciteert Oekraïne met het beëindigen van wrede ‘ruimingen’

In Oekraïne worden geen zwerfhonden meer 'geruimd'. WSPA blijft zich inspannen om het dieronvriendelijk ‘ruimen’ van honden als reactie op hondsdolheid te beëindigen.

WSPA heeft jouw stem nodig!

Tot 1 maart kunnen Facebook-leden hun stem uitbrengen op WSPA en daarmee een duurzame reverse graffiti campagne ter waarde van 2.500 euro voor ons binnenslepen. Help je mee? Stem ook!

WSPA medewerkers bezoeken berenreservaat Roemenië

WSPA medewerkers Sarah en Joyce bezochten ons berenreservaat in Roemenië. Dankzij de gulle giften van WSPA supporters wordt het reservaat nu uitgebreid zodat er meer beren in nood kunnen worden gered.

WSPA Nertsenfokverbod

Nog steeds worden in Nederland miljoenen nertsen gefokt en vergast voor hun vachtje, maar het einde van de Nederlandse bontindustrie is gelukkig een grote stap dichterbij: op donderdagochtend 5 juli stemde de Tweede Kamer (weer) vóór een nertsenfokverbod.

WSPA Nog steeds dansberen in India

Door WSPA betaald onderzoek suggereert dat er nog een klein aantal beren in India is, dat dagelijks van dorp naar dorp wordt gesleept om voor toeschouwers te ‘dansen’.

WSPA organiseert internationale conferentie over zwerfhonden

WSPA slaat de handen ineen met enkele andere vooraanstaande dierenwelzijnsorganisaties bij de organisatie van de Eerste Internationale Conferentie over de Beheersing van Hondenpopulaties in 2012.

WSPA redt Prince Charles

In Roemenië hebben we opnieuw een beer kunnen redden uit een voormalige dierentuin. Hij is ondergebracht in het Zarnesti reservaat om daar na een leven in gevangenschap, zijn oude dag te slijten.

WSPA start campagne op National Geographic Channel

Extra aandacht voor WSPA hondenproject op populaire zender.

WSPA tegen plan om walvisquota te verhandelen

WSPA is tegen het voorstel van een aantal wetenschappers om systeem te introduceren waarbij landen vergunningen krijgen om een bepaald aantal walvissen te vangen. Het plan houdt er geen rekening mee dat walvissen intrinsieke waarde hebben.

WSPA verwelkomt nieuw Hoofd Veterinair Adviseur

David Bayvel komt WSPA per 1 juli versterken als Hoofd Veterinair Adviseur. In deze centrale nieuwe seniorfunctie zal Bayvel ervoor zorgdragen dat WSPA wereldwijd blijft werken in het hart van de diergeneeskundige professie om dierenwelzijn te steunen en te bevorderen.

WSPA viert Koninginnedag!

Koninginnedag is een mooie gelegenheid om uw liefde voor dieren te tonen en te laten zien dat u WSPA een warm hart toedraagt.

WSPA viert Mexicaans verbod op stierenvechten

Op 17 juli is er een eind gekomen aan de gewelddadige mishandeling van stieren en paarden in de arena van Teocelo, Mexico. WSPA viert dit succes!

WSPA wint duurzame campagne voor de dieren!

WSPA heeft de meeste stemmen gekregen in de goede doelen wedstrijd van GreenGraffiti. Hiermee hebben we een duurzame reverse graffiti campagne ter waarde van 2.500 euro gewonnen! WSPA kreeg meer dan 1.800 stemmen en was daarmee de duidelijke winnaar.

WSPA: 'Nieuw' beleid is stilstand

De nieuwe EU-strategie voor dierenwelzijn voor de komende vijf jaar biedt weinig of geen nieuwe maatregelen, laat staan concrete wetsvoorstellen.

Zakken met liefdespost voor Rutte

Op 14 februari, de dag van de liefde, bezorgden we namens vele natuurliefhebbers twee zakken met liefdespost bij minister-president Rutte.

Zeeschildpadden Kaaimaneilanden

WSPA veroordeelt de chaotische vrijlating van 150 zeeschildpadden op de Kaaimaneilanden. De actie lijkt een PR-stunt van de Cayman Turtle Farm.

Zuid Korea moet stoppen met berengal

In Zuid-Korea worden naar schatting 1.000 beren gehouden voor hun gal. Begin dit jaar gaf het land aan hiermee te willen stoppen. WSPA gaat alles op alles zetten om dit voor elkaar te krijgen.

Zuid-Korea dichtbij verbod op berenhouderij

De regering van Zuid-Korea heeft publiekelijk laten weten dat ze een eind wil maken aan het aftappen van de gal van beren.

Zuid-Korea wil op walvisjacht

Zuid-Korea heeft tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de International Whaling Commission (IWC) aangekondigd dat het de jacht op dwergvinvissen voor wetenschappelijk doeleinden wil hervatten. WSPA heeft deze aankondiging scherp veroordeeld.

Zwitserland wil verbod op dolfijnen in gevangenschap

WSPA is erg blij met de stemming die heeft plaatsgevonden in de Zwitserse Tweede Kamer over een verbod op het houden van dolfijnen in gevangenschap.

Page tools:
Share Share, Bookmark, Email or Print

Volg WSPA ook via:

FacebookTwitterYouTube

Bescherm wilde beren

Help WSPA nu om de wrede berengalindustrie te stoppen.

Een Aziatische zwarte beer in het wild